2011-12-13

Räcke med bettSåg inte bara en förhandsvisning på den dystert,sanna och degenererade (eller?) filmen Shame, utan återsåg denna fantastiska trapphandtags- avslutning på Skandia biografen i Stockholm på Drottninggatan.


Blir så glad av fantasifulla organiska detaljer. Det är en smidd stång lindad med läder som avslutas med en ormsk ringling och ett huvud på skaft. Vilken inspiration!


Wikipedia säger :
Skandia-Teatern är Stockholm mest kända klassiska biograf, belägen i det Warodellska huset vid Drottninggatan 82 i Stockholm. Biografen invigdes den 19 september 1923 och är formgiven av arkitekt Gunnar Asplund och räknas idag till en av de vackraste i Stockholm. Mellan åren 1968 till 1991 hade namnet ändrats till Look. År 2001 återinvigdes Skandia-Teatern i till ursprungligt utseende renoverat skick och är därmed en av de få kvarvarande singelbiograferna i Stockholm.


What a fantastic way to end the railing going down the stairway. This is a detail from the Theatere built in the 1920´s designed by Swedish architect Gunnar Asplund

Inga kommentarer: