2011-12-23

God Jul önskar Äntligen Hemma Jimmy
Julinslaget i tisdags var för mig det sista med Äntligen Hemma gänget. 
Det har för mig varit en utvecklande, spännande och utmanande tid att arbeta med programmet. 

Att få göra TV av mina inredningstankar och få vara en del av det underbara att få hjälpa till och göra det lite bättre, vackrare och förhoppningsvis mycket smartare hemma hos så många under alla dessa säsonger i över 5 år är bland det bästa jag fått göra.  

Att få lära sig så mycket om hur TV produceras och jobba bredvid alla suveräna medarbetare som gör det möjligt att Äntligen Hemma kan bli till är jag oerhört tacksam för. 

Det finns så mycket jag vill säga och så mycket jag inte kan säga om denna produktion.
 
Äntligen Hemmas redaktion har valt att forstätta jobba med Martin, Lulu, Björn, Bosse och Karin. De letar nu efter någon ny programledare för att ersätta mig. Hela avslutet har tyvärr skötts oerhört oproffsigt så avskedet smakar illa, men som min producent sa - "så är det i TV..."
Jag är därmed fri att göra allt jag inte kunnat göra då jag suttit fast i kontrakt med Äntligen Hemma. Glad att kunna gå vidare. Känns befriande när jag nu fått tänka över det. 

Nåt jag inte kommer att sakna är bögskämten från vart programledarmöte. Har aldrig arbetat på en så sexistisk arbetsplats.


Jag kommer nu kunna inreda hos alla privata kunder jag inte kunnat hjälpa och göra min webplats till en inredningsportal där man kommer finna inspiration, mängder med tips och kreativa lösningar tillsammans med smarta vackra inredningspjäser. 

Ser fram emot allt som nu väntar och firar det med att njuta på stränderna i Florianopolis, Brasilien.

Såg du Julavslutningen på Äntligen Hemma i tisdags ?  Det gjorde inte jag. Skall göra det nu och sen gå ner och ta ett nattdopp.

Låt oss alla få en riktigt skön Jul och få njuta tillsammans med vänner och släkt. 
Det är ju alltid viktigast vad som än händer i livet.

17 kommentarer:

Anki sa...

Har inte sett det heller. Tråkigt att det har varit så.. man tror ju att ni varit ett glatt gäng . Jag önskar dig iallafall LYCKA TILL med allt du tänker ta dig för med att göra.Och vet att du kommer att lyckas.
Du är en jättemysig kille som jag lärde känna för många år sedan och minns den tiden med glädje. Vad många skratt jag fick åt era tokigheter..
Önskar Dig En Jätte Mysig Jul och ett Härligt Gott Nytt År.
Kramar i massor
" morsan" Anki

staffan sa...

jaha.. så var vi återigen där: bögen är kul så länge han skrattar o är fjollig. en bög som KAN och vågar blir slutligen utstött. Tro mig! har det typ likadant numera. vi vägrar att vara utsmyckningar. ut åker vi! världen kanske tom är svårare nu när vi inte lika lätt kan identifiera -foberna, -hoberna.. jaja... vad vet jag... ha nu en skön semester sköne MAN!

Sandra | Inspirera Mera sa...

Vad tråkigt att höra att du inte kommer fortsätta med Äntligen Hemma och sättet de har behandlat dig på. De kommer få det riktigt svårt att försöka ersätta dig.

Det lät spännande med din inredningsportal, ser fram emot din lansering. God Jul!

Anonym sa...

Hej!! Sååå skönt att du nu ska gå helt dina egna vägar! :-) Den redaktionen, eller de "kollegerna" kan inte alla gånger varit kul att jobba med....
Så 2012, blir alltså också DITT år!
Heja heja!!
Varma hälsningar från Anna
God jul och Gott nytt år!

familjen Eriksson sa...

Underbart att vara fri! När jag behöver inredningshjälp då vet jag exakt vart jag ska vända mig. Tack för inspiration i TV. Vi är så glada för att vi kunnat se dina fantastiska ideer och tankar om att göra vardagen vacker!

jonas sandström sa...

Stå på dig Jimmy !Bögskämt ska vi aldrig acceptera och TV är en smutsig värld!Som gammal ROOMSERVICE inredare kan jag bara säga:Hur kul är det att puffa ky+uddar i rutan?"
Det finns roligare bättre saker i livet som du är värd!kram från en som har samma erfarenheter Njut av Brasilien

Henricks tankegångar - inredning, design, trend och trädgård sa...

Tråkigt slut men en bra start för dig. Att vara egen och fri är inte många förunnat. Det är Nu det börjar...

Hur som tycker jag du gör ett kanon jobb och en skön person. Jag önskar dig all framgång och en vansinnigt god jul.

Henrick

Lotta Agaton sa...

De flesta uppbrott är smärtsamma framförallt om de inte sköts på rätt sätt men de leder enligt min erfarenhet a l l t i d till något bättre och det är aldrig bra för kreativiteten att vara fast på samma ställe för länge så jag säger faktiskt Grattis Jimmy! Kram och god jul!
Lotta

Anonym sa...

Käraste Jimmy!!!!
Du är värd all lycka och framgång och den finns här... precis vid dina fötter!!!
Njut och förvalta den väl!!!
Du har ju blivit "JIMMY" med hela Sverige... å det e ingen dålig utgångspunkt... HEJJA DIG!!!!
Njuuut så mycket du kan i Brasilien!!!
Å kom utvilad å fräch tillbaks sen!!!
Håller ett öga efter dig...
Du e aldrig ensam!!! ;-)))
Kram å GOOOD JUUUL!!!
Peter D

Björn K Axelsson sa...

Många innan mig har sagt det, men det är så sant så vi kan säga det igen: Du är underbar! och inte bara Äntligen Hemmas bästa inredare utan också härlig som människa. Du är en inspiration Jimmy!

Karin på Ellas Inspiration sa...

Men så trist! Nog för att det krävs förnyelse ibland men det måste skötas värdigt! Jag kommer sakna dig i rutan men jag hoppas att någon grannkanal fångar upp dig för jag har älskat dina idéer och vill ha mer!!!

Önskar dig en riktigt mysig jul och se detta som starten på något nytt!

Kram Karin

Gabriel sa...

Kanske just därför tv 4 var så toleranta och mesiga gentemot Gökhan Gasi (Gurkan) med all hans homofobi i både "Robinson" och "Big Brother", där han uttalade sig i nedlåtande ordalag mot alla bögar...
Tv 4:as "nolltolerans-vecka" är rena rama skämtet och svårt att ta på allvar.

Ha det så gott nu och GOD JUL!

stig sa...

Förnyelse, märkligt då man behåller Lulu och Karin som oftast ställer till det värre än innan.

Som någon skrev, är man för duktig så platsar inte i ett gäng där allt ska vara "så där".

Du har blivit ett namn för svenskarna Jimmy och se det hela som början på ett nytt och fantastiskt år.

GOD JUL och allt gott inför 2012!

Unknown sa...

Tråkigt att höra och förlust för ÄH.

Men önskar dig en riktigt god jul med massa
gott! Det bästa ligger framför dig.


Stor kram Annaleena

Annika sa...

Hej Jimmy!
Såg ditt inslag i Äntligen Hemma och det var såklart lika bra som vanligt!
Det verkar tyvärr så att man lätt kan vara en slit-och släng-vara i de flesta branscher. Jag är dock övertygad att dom (TV4) har gått miste om mågot men jag är också lika övertygad om att vi kommer att se mycket, mycket mer av dig i andra forum. Ser fram emot det med spänning.
Julefrid önskar Annika

Anonym sa...

Kan bara säga att det är TV4 som förlorar! Du har allt för fräscha idéer för det trötta Äntligen Hemma! Tråkigt att det blev så här men det är du som är vinnaren! Sexistiska skämt är ALDRIG ok!
Önskar dig en riktigt God Jul!
Kram Susanne

Anonym sa...

Hej Jimmy, läste i tidningen på nätet om detta inlägg, och att Martin Timell kommenterar det som nonens. Kan tala om för dig att min man jobbar som hantverkare och har jobbat med en kille som jobbat med Martin Timell i ett program. Han berättade om hur det var att jobba med Timell, det var en helt annan bild än den som kommer fram i tv, enligt denna hantverkare så var det ingen trevlig människa att jobba med, så jag gissar att det inte "råkade" vara just bögskämt som kom utan det fanns nog en mening med det. Ni får och har fått stå ut med mycket under uppväxten och i vårt samhälle så det är rätt onödigt, vi har en muslim på mitt jobb och vi har den goda smaken att undvika muslimskämt av omtanke, de får också stå ut med mycket i vår värld, det ska inte behöva göra det på sin arbetsplats också. Lycka till med vad du tar för dig!