2019-05-20

45 kvm för två För alla er som söker ny lya så har jag precis inrett en 2:a för Åke Sundvall med kök, v-rum, sovrum, bad&hall och därtill en härlig balkong. 

I fina Fruängen hittar du Agnes Lagerstedts gata där detta bostadshus kommer stå klart för inflyttning till årskiftet. Skrivit om Agnes förut här om du vill läsa. 

Jag ska förklara hur jag tänkt här nedanför på dessa nybyggda kvadratmeter och om du blir sugen på att se hur det ser ut nu när huset börjar bli klart är du välkommen på : 

Stomvisning av Brf Agnes 
den 23 Maj 18-19 

Gröna köksluckor och metallhandtag som du ser ovan ser du i köket för 
2:an i Brf Agnes. 
När 45 kvm är så här välritade och ger bra utrymmen så är det en perfekt lya för två vuxna. 


Som köksbord har jag valt en riktig favorit. Saarinens Tulip table från 60 talet är så otroligt vackert i svart och ovalt som på grund av formen skänker bra plats till så många som möjligt utan att ta för mycket plats. Stolarna jag valt till är designade av Charlotte Perriand som arbetade tillsammans med storheter som Le Corbusier. 


Taklampan och den vita härliga ballongliknande vita bordslampan är designad av Achille & Pier Giacomo Castiglioni för Flos. 

Här ser du de flesta av mina val till 2:an
Hängstolen längst ner är tänkt till balkongen. Det svarta bordet på hjul är tänkt på tre ställen. Vid sängen, soffan och på balkongen under tak så platsar Punch bordet från Jimsch. Där har jag även tagit rottingstolen ifrån som står mitt emot soffan för att erbjuda en solitär mysplats att krypa upp med en bok eller paddan kanske. 


Stationär TV har jag hoppat. Mest för att jag själv inte har någon TV utan ser på laptopen när jag vill kolla på något. TV på vägg som tar upp en massa kvm yta är så fult dessutom.

Lampe Gras är inte bara snygga armaturer utan även bra kvalitet. Denna vägglampa finns även som en utevariant. Att både ha denna vägglampa vid vägg vid soffa samt ute på balkongen hjälper uttrycket i hemmet att kännas mer genomtänkt. Som soffa i V-rum så skulle jag köpa en bra säng av 90-120 cm bredd och sen låta sy upp eller sy själv ett överdrag som går nästan ner till golvet. 

Försedd med en mängd 60x60cm kuddar bak och 40x40cm kuddar framför tillsammans med en pläd så får man både en supersoffa samt bästa gästsängen möjlig. 

En matta kan förändra hela känslan i ditt rum. Denna vackra matta är ett konstverk av Maria Boström som jag dessutom skrivit om HÄR. 


Mot vägen i V-rummet så erbjuder bordet arbetsplats eller vad man nu kan behöva. Stolen som inte tar någon stor plats som du ser i ljust trä till vä på bilden nedan är Giraffe av Lina Bo Bardi vars utställning jag just såg på MASP. 

São Paulo
Precis vad man behöver som två vuxna tycker jag man får rum med i denna lya på 45 kvm i Brf Agnes på Agnes Lagerstedts gata i FruängenJag är verkligen sugen på mer bruna toner till mitt svartvita med gröna växter så blev så pepp när jag såg titeln på Li Edelkoorts nästa Tendensföreläsning som presenteras som Brown Age A/W 2020-21Li föreläser om fashion, color & trends på Historiska Museet den 28 Maj.
Teddybjörnen nedan som finns med i presentationen skulle jag gärna ha i min soffa.  
Stay in
 touch


Jimmy 1 kommentar:

Unknown sa...

Fantastiskt fint! Smakfulla materialval och väldigt genomtänkt!