2014-05-09

Husräddarna torsdagar Tv3


       
   


HUSRÄDDARNA RYCKER UT NÄR BRANDEN HAR ÖDELAGT ALLT

Elden är en tragedi för den drabbade. Men det kan också vara starten på något nytt. I Husräddarna får sju familjer hjälp av TV3s husräddarteam att bygga upp och inreda sina hem igen efter att katastrofen varit framme.
     Det blir kanske inte exakt samma som innan branden, men de kända inredarna Jimmy Schönning och Maria Celin och snickaren Jonny Ljungman gör sitt bästa för att skapa ett ännu finare drömhem till de drabbade familjerna. Tillsammans med försäkringsbolagets skadeingenjörer bygger teamet upp bostäderna från grunden igen. Och den här gången blir hemmen ordentligt brandsäkrade.

I säsongspremiären av Husräddarna möter vi tvåbarnsföräldrarna Torbjörn och Annika från Kungsängen, som fick fly ur sitt brinnande hus bara två månader efter att det var nybyggt. Inga människor kom till skada, men båda katterna försvann tyvärr i det brinnande infernot. I inledningen av avsnittet återvänder de till den förkolnade ruinen tillsammans med skadeingenjören Björn från försäkringsbolaget Trygg-Hansa. Det blir en känslosam stund för paret och hjälpen från teamet är mer än välbehövlig.

Nu börjar teamet planera för hur de ska bygga upp och inreda hemmet så att det stämmer överens med Torbjön och Annikas smak och minnen. Det blir en resa genom minnenas allé, en resa som slutar i ett nytt hem med plats för nya ljusa minnen. 

Varje dag brinner det i 17 svenska hem. I värsta fall tar elden liv. Men även materiella skador kan vara en tragedi, när alla minnen blir till aska och livet börjar om på noll. Därför rycker TV3s husräddarteam in för att hjälpa sju familjer att komma på fötter när det är som jobbigast.

I teamet ingår tre kända profiler från flera svenska inredningsprogram, nämligen inredarna Jimmy Schönning och Maria Celin samt jovialiske snickaren Jonny Ljungman. Från försäkringsbolaget som står för återuppbyggnaden av själva huset deltar en skadeingenjör. Dessutom är Jonnys hund Buster med och bidrar till stämningen i teamet.

Förutom arbetet med boendet innehåller varje avsnitt Jonnys brandskola, där han lär sig det mesta om säkerhet och att släcka bränder.
 

Inga kommentarer: