2012-01-26

Vinn en mocka kudde

 Tid att bjuda
Denna tid på året blir ibland lite seg och Jul&Nyår tycks långt borta. Då tycker jag man skall bjuda till lite extra. 

Vill du vinna en Jimmy Schönning HEM mocka kudde 40x40cm med med nummer ett på så läs vidare. 

Accessoarer som passar ihop
I kollektionen ingår löpare, plädar och kuddar i sammetslen mocka. Under det nystartade varumärket Jimmy Schönning HEM säljs även slitstarka trämöbler, keramik, handsmidet järn, vackert linne och unika tapeter, allt i samma stil och noga utvalt eller designat av Jimmy. 
Produkterna säljs i nätbutiken 


www.jimmyschonning.com/webshop- Mockan har jag fått med modersmjölken. Mamma Marianne har designat mockakläder i 30 år och har också varit en viktig del i processen när jag utformat accessoarerna. 

Jag älskar materialet, inte bara för att det ger en lyxig känsla, utan också för att det är behagligt, mycket lättskött och tåligt. 


Frågan
Nu till frågan som om du svarar rätt på kommer att ge dig en 40x40 grå premium kvalité mocka kudde från Jimmy Schönning HEM. 

Mocka heter SUEDE på engelska (La Suéde är Sverige på franska)  Varifrån tror man att detta ord kommit ifrån? Varifrån kommer det engelska ordet SUEDE ? 

Den som först svarar rätt på frågan vinner kudden. Den 29 Feb anonserar jag vinnaren.
 Den som först har givit rätt svar här på bloggen som kommentar och sänt in namn och adress till js@jimmyschonning.com vinner. 

May the best man or woman win!


/Jimmy

7 kommentarer:

Marika sa...

Ordet kommer från franskans "gants de Suède" vilket betyder "gloves of Sweden"
/ marika Elgale

Greger sa...

namnet kommer från franskans gant de suedes, handskar från sverige..

Paolo Nilsson

Anonym sa...

Ordet kommer från franskans "Gants de Suede", "Gloves from Sweden". Den mjuka mockan skapades ursprungligen för att göra exklusiva damhandskar.

Är det alltså din mor som är "M of Sweden"?! Besökte hennes lilla butik i Kungsbacka ihop med min svärmor för sisådär 15 år sedan. Minns att hon hade några fantastiska bordstabletter i mocka...

Må väl!
Susanne

Bull farmor sa...

Det kommer från franskans "Gants de Suéde" Åååh. hoppas jag vinner!!! Skulle så gärna vilja ha en sån kudde i soffan!!!!!!!!

me and alice sa...

Hej Jimmy!
Ordet suede härstammar från franskans "gants de Suéde" som betyder handskar från Sverige.(gjorda i extra mjukt kalvskinn).

kram Susanne

Camilla sa...

Kommer av navnet"Gants de Suéde" som betyr Hansker fra Sverige:)

mvh.Camilla från Norge

Monica sa...

Halloj !!
Sjalva ordet ar ju franska och betyder Sverige och visst har jag ocksa stott pa sjalva meningen : gant de suede, som ju betyder handskar fran Sverige,ordets ursprung, antar att man forst gjorde handskar i Sverige pa detta satt och ordet sedan tagits darifran.Men i nutid i engelskan(och inte bara dar) sa anvands ordet suede som benamning for det , det egentligen ar , namligen inte en typ av skinn tex kalv, utan det ar sjalva behandligen av skinnet man anvander som gar under benamningen suede ( som beskrivs som en in och ut-vandning av skinnet och det ar just denna behandling som gor skinnet extra mjukt och ocksa valdigt kansligt och svarskott. Skinnet kan vara kalv, eller ko , har last att man kan anvanda gris och get ocksa).
Vidare finns ju aven Faux suede, som liknar den riktiga men som gors i microfiber.
Flera fore mig har ju redan svarat, sa jag antar ju att jag inte vunnit nagon fantastisk kudde,utan far val kopa mig en i stallet !!
Skickar dock uppgifter for sakerhets skull....
Tack for en harlig blogg jag nyss upptackt !!
Monica i Rom