2019-03-26

Connect2Earth Hour






I mitt arbete med Åke Sundvall så söker vi tillsammans vägar att kunna leva mer hållbart i vår vardag både som företag och vad det egentligen är som vi som individer kan göra själva. Längst ner hittar du Ed Sheerans låt& ser videon för #Connect2Earth. 



Långholmen på Södermalm i Stockholm har
 ibland oväntad fauna. 


Det som startade som en enskild symbolisk manifestation/aktion i Sydney, Australien där man släckte ljuset i en timma 2007, så har Earth Hour vuxit till den största gräsrotsrörelsen i världen med miljöfokus. 


Från Getterön i Varberg,  vintertid ser man Danmark som en strimma i horisonten. 



En organisation som inspirerar miljoner människor i hela världen att själva göra något för vår planet och dess natur. 


Vår natur är inget vi kan ta för givet. Den är något vi måste ta hand om gemensamt. 


En gräsrotsrörelse är en folkrörelse eller organisation som utgår ifrån och drivs av befolkningen i ett visst område. 


Palmen kallad Imperial på Portugisiska kan bli över 50 meter hög.  På Svenska säger vi Vaxpalm  då man ur bladen utvann  Karnubauvax som användes som vegetabiliskt skomakare vax


Gräsrotsorganisationer använder sig av kollektiva åtgärder på lokal nivå för att skapa förändringar på lokal, regional, nationell eller internationell nivå. 



Vad kan jag själv göra 
mer konkret undrar jag  då?

WWF som är del av Earth Hour 
ger som förslag på webbsidan att man blir värd för ett Earth Hour event/kväll 

Det är ett sätt att ge uppmärksamhet åt miljön och att tydligt visa sin närmaste omvärld att detta är något viktigt jag vill att vi sätter fokus på att ta hand om vår jord. 

Vill du göra något enkelt till att börja med så kan du ha en middag med levande ljus och se på stjärnorna tillsammans eller helt enkelt bara släcka ljuset ihop under en timma. 

Vill du göra lite mer ? Då kan du göra ett gig eller en konsert, visa en film, eller så är du värd för ett Earth Hour party. 
Möjligheterna är oändliga! 

Är du peppad att Connect2Earth så läs mer om vad du kan göra på Earth Hour and share it on Social Media to let everyone you know how YOU feel. 

Sen vill jag påminna om att om du letar efter en smart&snygg tvåa i Fruängen 
som jag kommer hjälpa dig att inreda klimatsmart o kvadratmeterkompenserande eller compact living som vi sa för 20 år sen i nästa ÅS inlägg

Lyssna till Ed Sheerans "ALL of the Stars" och se Earth Hour 2019 videon nedanför.  


Stay in touch 





Inga kommentarer: