2018-12-09

Egen stadsvilla mitt i Stockholm


Granithusen sett från den ljuva baksidan med uteplats och alla glaspartier.
I Norra Djurgårdsstaden på Bobergsgatan som fått sitt namn av Gustaf Ferdinand Boberg, en av Sveriges främsta arkitekter och formgivare genom tiderna som ritat bland annat NK huset som stod klart 1915, skall det nu byggas stadsvillor. 

Min helt nya uppdragsgivare Åke Sundvall visar mig prov på de smartaste egenskaper en chef skall ha för att få ut den bästa möjliga prestation från sin konsult varande :  

Lyhördhet och erfarenhet. 

Att lyssna till den nytillträdda ambassadören/konsulten (läs Jimmy)när han först uttalar sig om som det som han omedelbart visade stor nyfikenhet för vilket var det nu pågående townhouse/stadsvilla projektet: Granithusen

Mitt bord fyllt med all info om Granithusen och brunch denna adventssöndag gjord på surdegstoast på råg, stekta med ägg och ovanpå buffalo mozzarella och rumstempererad färsk tomat. Kaffe och som efterrätt en mogen banan serverat på nya bordskivan i Silestone med den mönstrade  varma brunröda ytan i min Studio på Södermalm. Här tronar jag i min Studio denna bloggsöndag tillika andra advent med brunch och alla nödvändiga ritningar och beskrivningar för att kunna skriva om Granithusen. 

Gillar verkligen att fördjupa mig i det jag skriver om och ha tid för att sätta mig in i det fullständigt.   
Granithusen 


Grantithusen är de 2 första townhouses/stadsvillor med friköpt tomt(!) som byggs i Stockholms innerstad sedan 1929.

 De två bostäderna, som kommer ligga i kvarteret Brofästet, är fullt 2019 uppdaterade och den första typen av townhouses/stadsvillor som byggs på 90 år på i Stockholm på åtråvärda Djurgården, som erbjuder trevåningshus med källarplan, uteplats, takterass och privat parkeringsplats så som det vore i London, Paris eller Amsterdam.   
De två Granithusen med friköpt tomt som uppförs på Bobergsgatan är uppbyggda runt ett atrium där även kök och trappa är placerade.

 Utformat Granithusen har Anderssson Arfwedson Arkitekter som varit måna om att i stadsvillornas materialval ta stor hänsyn till den omkringliggande miljön med dess industriella känsla. 

Fasaderna mot Bobergsgatan är i svensk granit. Den ena i grå bohusgranit, den andra kontrasterande i rödaktig granit från Vånga i  Skåne.   


Kök med ljusinsläpp i Granithusen på DjurgårdenKöket är skräddarsytt för projektet med köksö och bänkytor i Carrara-marmor och snickerier i ask. 


Carrara klätt badrumBadrummen är även de klädda i Carrara-marmor med inbyggt badkar och överljus/ljusinsläpp. Vardagsrum inredda i Granithusen

Sovrum i Granithusen på Djurgården

Inredningen i Granithusen beskrivs av Arkitekterna som sober och tidlös och perfekt för dig som vill ha utrymme att sätta en personlig prägel på hemmet.  

Blir det bättre än så undrar jag och instämmer med Ola Andersson och Herman  Arfwedson som för Åke Sundvall ritat de första stadsvillorna på över 90 år i Stockholm.  

Takterass på Granithusen


Att man sen till sommar har både uteplats och balkonger är så underbart att jag inte kan vänta med att besöka det som nu är en byggarbetsplats, men som kommer kunna  se ut så här när det är klart. 

Japp, kommer visa här hur det går med Granithusen under tiden bygget fortskrider. 


Takterass på Granithusen


Om du är lika nyfiken på hur Granithusen kommer att se ut som jag mer exakt ner till vartenda materialval så surfa in på Åke Sundvall så kan de sända dig fullständiga planritningar & beskrivningar av de närapå 200 kvm bostad per fyra våningars Granithus x 2.  
Det skall bli fantastiskt kul att följa bygget av Granithusen som skall stå klara nästa år. Du vet att du hittar allt du behöver här hos mig. Fråga gärna mig om det är något du undrar över 


Mediarummet i Granithusen så som arkitekterna ser det. Vad skulle du ha här...en syateljé? Yoga studio ? Möjligheterna är så många som du kan komma på....
Du som vill ha en egen stadsvilla mitt i Sthlm. Stay in touch. 

/Jimmy 
3 kommentarer:

Rebecka sa...

Wow! Så vackert, vill flytta in direkt... Kram R

Jimmy Schönning HEM sa...

Så kul att Du gillar Rebecka!
Som du vet kommer ju inflytt vara möjlig...

Velvetsofa sa...

Really informative article. Your content is very educating about any kind of sofa.
Velvet sofa