2013-08-29

STAY INN (bed)

Illustrationer av Björn Axelsson


A map of the surroundings show you exactly where you are. Check out where to go sitting in bed. Take a picture with your phone of the map and... voilà!! You have a map that you do not need the internet for as you walk out the door, since using the net is sooooo expensive when abroad for most of us.


Cupboards for everything. What do you expect to find in the one on the bottom left ?

Blackboard paint on the TV wall, just write down all you need to see that you find online when in the hotellroom. Fold out table and a chair hanging on the wall for your use.
Sliding doors take no space. All you need bathroom wise, but small - and with style!

An extra bed so that the room can be used by three folds out from the wall. No bunkbeds. That feels cheap. Small does NOT mean NO STYLE!
I Created a hotel roomconcept with compact living in mind. Think Ibis BUT with STYLE. They already have a concept that is called style....but.... hmm.... well....in my opinion THIS IS COMPACT STYLESTAY IN (bed) 

Är ett hotelrumskoncept jag tänkt på minikvadratmeter. Likt IBIS små rum med compact hotel living i åtanke, men ALLTID med en STOR säng. Helst 200 cm bred, men det funkar även med 180 cm. Fastighets förutsättningar
Då de i min mening mest oattraktiva byggnaderna och de billigaste per kvm är 70-tals hus i de flesta delar av världen är detta mindre Hotell/Guesthouse tänkt att vara inhyst i ett sådant för att hålla ner kostnaderna.
Hotell/Guesthouse rummen är utformade utefter dess förutsättningar för denna typ av rumsbyggnation i ett hus med 70 tals karaktär.


Location
Jag har dock valt att lägga mitt hotell kallat : Stay inn BED i  Dalian
(大连 ) Kina som har en population på ca. 6 miljoner ( OBS siffra från 2008)
Det avsiktligt moderna skandinaviska designutrycket jag valt är  mycket populärt om man scannar av inredningstidngar som tex Elle Deco China eller Shin Weekly som föresten har sitt HQ i Dailian.


Smallchitecture
Rummen skall vara så små som möjligt utan att sakna någon komfort. Tanken är att ALLT skall kunna nås enkelt från sängen.
The bed is the hub. Rum ink badrumsbås med toalett och dusch mäter 3,5x5 meter. Rummen är avsedda att vara enkla att städa då det är det mest arbetstidskrävande som görs i rummen.
Ju enklare städutrymmen desto mindre städtid och följaktligen mindre kostnad.

Material

Golv materialet är gummi eller vinyl då det är mycket ljudisolerande och ej så allergent som heltäckande mattor som är det vanligaste inom hotellområdet. Är medveteten om att detta är nytänkande för området och ej ansett som populärt men anser att kombinerat med designtanken som rummet har kunna locka till användning av dessa  för rörelsens typ oerhört smarta material.

Skjutdörren är tillverkad av återvunnen zink, liksom väggen bakom väggskåp villket ger patina och skönhet åt rummet och erbjuder en annan känsla än de typiska material man finnner på hotellrum samt viktigt i alla typer av rörelser att visa att man använder sig av recycling (även i PR syfte såklart) likväl som att köpa in nytt. 


Zinkdörren kan skjutas för både toalettbås och dusch&handfatsutrymmet. Mosaikdel innehåller logga för ingenkänning och dekoration och matchas i färg med gummigolvet.

Gardiner i sammet hjälper även till att ljudisolera och bidrar till att mjuka upp intrycket. Bakom en av gardinlängderna så hänger en strykbräda samt strykjärn. I väggskåpen försedd med passande ikon finnes det som verksamheten med vill erbjuda tex : kafffe&tekoppar - Nespresso/kaffemaskin, vattenkokare, minikyl, minibar, vinglas&ölglas vinöppnare, tallrikar och bestick allt för minst 3 pers.

Extra features
Extrasängen är en special lösning som är en skiva likt ett klaffbord fälles ut vid behov. Madrass och kudde förvaras  på översta hyllplanet av förvaring som jag valt som klädförvaring/garderob för att ta så lite av golv ytan i rummet som möjligt och undvika överbelamring av utrymmet.

Deco/INFO
Kartan som är som tapet på huvudväggen är självklart en av området där hotellet Stay inn BED  ligger i Dailian, (Here you are) punkten är placerad i mitten av väggen ovanför sängen.
På så sätt kan man lätt orientera sig utanför hotellet samt samt fota av väggen för hitta lättare runt i området.

Create/Remind
Griffeltavelväggen erbjuder alltid en möjlighet att skriva eller rita samt håller tv´n försänkt samt ett klaffbord och en klaffstol som finnes plats för den som önskar och som lätt försvinner inför en städning.

Inspriationen till detta rum har varit en Mickey Mouse och Goofy comic serie i en husvagn som medans den färdas ner för ett berg visar sig vara full av mer compact living än man någonsin kunde drömma om.

Inga kommentarer: