2010-10-02

Trolla med trappen


Trappan som leder upp till övervåningen är mitt stora hatobjekt. Ritade en ny trapp som leddes runt den nya öppna spisen, vilken jag inte hade råd att bygga.

Därför ska jag nu trolla med trappen. Vi bygger in den till en täckt trapp med plyfa och skapar en stor pedistal/vas som tar fokus. Pedestialen är ihålig men byggd rejäl och stadig och har ett lock så att man både kan ställa dekorativa saker på den, men även öppna upp den för att inuti kunna gömma en vas så att själva pedistalen agerar som vas. På vart tredje övre trappstegs plyfa skall en rund liten LED lampa sättas in som kvällstid leder vägen upp eller ned för trappen.
Dessutom skall trappen målas i samma Almoge Svart som innerdörrar och även husfasaden är målad i. Svart trapp mot vitt trägolv på entréplan och vackert grått golv på plan 2. Måla ska vi dock vänta med tills vi kommit längre, när jag pratade med målarna angående trappen så kom vi på att blanda matta och blanka toner av samma svarta kulör på trappen. Matt mot blankt av samma kulör ger mycket vackra subtila kontraster. Trappen kommer bli fin till slut. Det är jag säker på nu.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har också funderat på små runda LED för jag vill ha ljus på varje trappsteg. Han tycker att det räcker på vart tredje, jag mumlar snubbelrisk för mig själv...
Kan du avslöja var du hittar dina lampor när du nu har hittat dem? Eller så kanske jag hinner före.
/Anita

Anonym sa...

GULP!
Ser nu att du OCKSÅ ska sätta belysning på vart 3'e! Vad är det med er män och vart 3'e? Ner mitt i natten och hämta ett glas vatten och vad händer: snubbel, snubbel.
Ok, jag är ute efter en väldigt liten armatur typ max 2 cm, en större kanske lyser upp fler steg...? Hursomhelst svart trapp - tummen upp!

Om Jimmy Schönning sa...

Anita - verkar som jag och din man tycker mycket lika. Min elektriker ville oxå sätta på vart trappsteg.
*Då tycker jag trappen blir en signalstaion. För mig räcker var tredje mer än väl. Smaken är dock som baken... Vi har hittat fina LED runda små lampor på www.hidealite.se - titta in där ska du se.

Skicka gärna en bild på hur er trapp blir. Du kommer kunna följa hur mitt resultat blir.

Jimmy

Om Jimmy Schönning sa...

....Lovar varken du eller din man kommer snubbla.

/Jimmy

Anonym sa...

Jaa...nu verkar projekt trapp-belysning dra ut på tiden. Mycket måste hinnas med och inför vintern känns den där eldstaden i köket rätt akut (mest för myset iofs - vill ha en med 3 sidor glas) men trapp-bild kommer. Den första trappen som blir klar kommer nog att vara den från andra våningen upp till takterrassen, funderar dock på en färdig trappa dit: http://www.blocket.se/stockholm/Trappa_SLM05B_fr__29000_____moms_28056558.htm?ca=11&w=1
Väntar med spänning på dina trädgårdsprojekt! Det blir sk*tkul!
/Anita